Wikke Vedder

  • Stagiair Onderzoek
  • 6 december 2023

Wikke Vedder is trots op zijn onderzoek naar Ledverlichting voor de zaai- en stekbegonia’s van Beekenkamp Plants Ornamentals

Het is niet alledaags dat een jonge tuinbouw- en akkerbouwstudent met een achtergrond in aubergineteelt belandt op de onderzoeksafdeling van de Ornamentals tak bij Beekenkamp Plants. Maar Wikke Vedder, een gemotiveerde 19-jarige uit Oud Beijerland heeft precies dat gedaan. Zijn ouders kochten al jonge aubergineplanten bij Beekenkamp, en jaren later is Wikke als stagiair te vinden op de onderzoeksafdeling in de wereld van pot- en perkplanten.

Wikke’s familie had een eigen auberginekwekerij toen hij jong was, maar hijzelf heeft geen uitgesproken voorkeur voor groente- of sierteelt. Alles met planten vindt hij interessant, en zijn nieuwsgierigheid strekt zich uit tot het onderzoeken van de specifieke behoeften van verschillende gewassen. In de klimaatkamers voert Wikke een boeiend onderzoek uit naar ledverlichting en de effecten op de groei van diverse soorten zaai- en stekbegonia’s. De resultaten variëren per gewas, en het raadsel van waarom soms wel en soms niet blijkt een stimulans voor zijn onderzoekende geest.

Een actuele stage over Ledverlichting

Wikke wordt niet als een gewone stagiair behandeld; integendeel, hij wordt gezien als een volwaardig teamlid. Met twee stagebegeleiders vanuit Beekenkamp bespreekt hij regelmatig de voortgang en onduidelijkheden. Samen met Wikke zorgen zij er met elkaar voor dat alles soepel verloopt door regelmatig de voortgang te controleren tijdens wekelijkse bezoeken aan de proef.

Zijn dagen zijn allesbehalve voorspelbaar. Of hij nu achter de computer zit, op de werkvloer in de tuin rondstruint, of bij vergaderingen met het teeltteam zit, Wikke blijft gefascineerd door de afwisseling die zijn stage biedt.

Naast zijn onderzoek naar ledverlichting heeft Wikke de taak om zijn eigen proef water te geven, metingen te verrichten en het klimaat bij te houden. Het is geen sinecure, maar het draagt allemaal bij aan het grotere geheel. Het hoogtepunt? Zijn bezoek aan klanten, waar hij met trots de Begonia’s kan bekijken die hij voor zijn proef heeft gebruikt.

‘Mijn onderzoek naar LED licht is een heel actueel onderwerp, niet alleen bij Beekenkamp, maar ook in de tuinbouwsector zelf.’

Zijn stage biedt niet alleen afwisseling, maar ook een actueel onderwerp dat de tuinbouwsector transformeert. Wikke voelt zich helemaal op zijn plek, met plezier bijdragend aan een onderwerp dat de sector naar nieuwe hoogten tilt.

Wikke’s Groene Toekomst

Wat maakt zijn stage zo bijzonder? Voor Wikke is het de afwisseling, het actuele onderwerp en het netwerk dat hij opbouwt. Zijn flexibiliteit en het vermogen om draagvlak te creëren binnen het bedrijf heeft hem geleerd dat zelfs als stagiair, het mogelijk is om een impact te hebben binnen een grote organisatie.

Na deze boeiende stage staat Noorwegen op het programma voor Wikke. De Noorse stad Stavanger wordt zijn volgende bestemming, waar hij zijn loopbaan zal voortzetten bij een onderzoeksinstituut voor de tuinbouw. En na zijn stage in Noorwegen? Wikke’s toekomst is groen en nog vol mogelijkheden. Misschien vindt Wikke zijn weg terug naar Beekenkamp Plants, waar zijn roots in de aubergineteelt samenkomen met zijn passie voor alles wat groen is. De tuin van mogelijkheden ligt in ieder geval nog wijd open voor deze jonge ambitieuze professional!

Ook interesse in een bloeiende stage binnen Beekenkamp Group? Neem contact op met HRM voor de mogelijkheden!

Deel op Social Media

Deel uitmaken van de Beekenkamp familie?

Deel uitmaken van de Beekenkamp familie?