Nico Zuidgeest

  • Medewerker Breeding
  • 25 juni 2024

Nico Zuidgeest is trots dat hij iedere dag met chrysanten mag werken

Nico Zuidgeest is al meer dan 35 jaar in dienst bij Deliflor/Beekenkamp. Met jarenlange ervaring en een passie voor het vak heeft Nico zijn stempel gedrukt op Deliflor en de sector als geheel. Zijn loopbaan is een inspirerend verhaal van toewijding, groei en aanpassing.

Jarenlang vervulde Nico de rol van (Assistent) Bedrijfsleider bij Deliflor met toewijding en vakmanschap. Toch vond hij dat het tijd werd om zijn positie over te dragen aan zijn collega Peter. ‘Ik wilde ruimte maken voor nieuwe talenten en heb daarom gekozen om de rol van Medewerker Breeding te gaan vervullen’, vertelt Nico glimlachend. Inmiddels is hij 65 jaar en heeft hij besloten om minder te gaan werken. Iedere woensdag geniet hij nu van een welverdiende vrije dag.

Een lange geschiedenis bij Deliflor

Nico’s loopbaan begon bij Deltastek, waar hij 14 jaar heeft gewerkt. Na de overname door Deliflor bleef hij in de sector actief en werkte hij drie jaar bij Beekenkamp Plants in ’s-Gravenzande aan de Naaldwijkseweg. In 2007 maakte hij de overstap naar Deliflor. Daar lag het hart van Nico, bij de kleurrijke en vrolijke chrysanten. Die omgeving geeft elke dag een glimlach op zijn gezicht.

Samen met zijn collega’s Mark en Karel zorgt Nico ervoor dat de chrysanten de juiste hoogte bereiken. Hiernaast is het bossen van de chrysanten ook een onderdeel van Nico’s werk. Bij het bossen van chrysanten worden de bloemen uit de grond getrokken en op een band naar het pad getransporteerd, waar ze gehoest worden tot een mooie bos bloemen. ‘Wij hebben vaste dagen waarin we de werkzaamheden continu afwisselen. Zo is geen dag hetzelfde en dat maakt het werken bij Deliflor juist zo leuk. Ik ga iedere dag weer met plezier naar mijn werk’, vertelt Nico enthousiast.

Een vrolijke en kleurrijke werkplek

Werken in een kleurrijke omgeving vol bloemen is iets waar Nico dagelijks van geniet. ‘Het is altijd een vrolijk gezicht met de diversiteit aan kleuren en vormen,’ vertelt hij. Nico is ook verantwoordelijk voor het stickeren van de verschillende soorten. Iedere soort krijgt een eigen sticker, zodat de mannen precies weten welke werkzaamheden er verricht moeten worden per soort. In de kassen van Deliflor staan maar liefst 500 soorten chrysanten klaar voor de selecteurs en veredelaars. Zij beoordelen welke soorten geschikt zijn voor de handel.

Sociale betrokkenheid en innovatie

Naast zijn dagelijkse werkzaamheden hecht Nico veel waarde aan sociale betrokkenheid. ‘We geven vaak chrysanten weg aan goede doelen, deze worden dan bijvoorbeeld verkocht tijdens een kerkveiling of gesponsord aan het Varend Corso voor het maken van een boot.’ vertelt hij trots. De kleurrijke chrysanten worden ook naar de veiling gebracht om verkocht te worden.

Innovatie speelt ook een belangrijke rol in Nico’s werk. De BKX-tray die door zusterbedrijf Beekenkamp Verpakkingen is ontwikkeld, wordt met open armen ontvangen. De tray is heel fijn in gebruik, omdat deze gewassen kan worden na gebruik en telkens weer opnieuw gebruikt worden. Dit is velen malen duurzamer dan de voorgangers. ‘We zijn er erg blij mee en op deze manier kunnen we weer jaren vooruit,’ aldus Nico.

Nico kijkt met voldoening terug op zijn lange carrière bij Deliflor. ‘Ik heb hier eigenlijk mijn hele leven gewerkt en ik heb het nog steeds erg naar mijn zin,’ zegt hij. Zijn dagen zijn afwisselend, goed gepland en de onderlinge samenwerking met zijn collega’s is meer dan in orde, wat hij erg prettig vindt.

Deel op Social Media

Deel uitmaken van de Beekenkamp familie?

Deel uitmaken van de Beekenkamp familie?