Marloes Blankman

  • Customer Service Representative
  • 17 februari 2023

Marloes is trots op de resultaten die zij met haar afdeling neerzet én op het familiegevoel van Beekenkamp Group.

Glimlachend stapt Marloes op woensdagmorgen de vergaderruimte binnen. “Ik moest er wel even over nadenken hoor, toen jullie mij vroegen voor de Be Beekenkamp blog.” vertelt ze. Maar dat Marloes een mooie loopbaan bij Beekenkamp Group heeft, dat wisten ze bij de Marketing afdeling allang….

Marloes is na haar studie Facilitair Leidinggevende gestart in de hotelbranche en na 2.5 jaar bij een bedrijf gaan werken welke kantoor- en vergaderruimtes verhuurt. Beiden bedrijven zaten gevestigd in ‘de grote stad’ zoals Marloes het noemt. Na 4 jaar in de stad te hebben gewerkt kreeg Marloes het gevoel dat ze iets miste: de Westlandse mentaliteit. Zij wordt geattendeerd op de vacature ‘Medewerker Secretariaat’ bij Beekenkamp Plants. Marloes vertelt: “Vanuit mijn omgeving kreeg ik meteen te horen ‘bij Beekenkamp, daar zit je wel goed’. Ondanks dat het functieprofiel in verband met de vereiste talenkennis naar mijn idee te hoog gegrepen was, heb ik toch besloten om te solliciteren omdat het idee van werken voor een Westlands tuinbouwbedrijf mij niet los liet. Marloes past met haar sociale karakter precies in het plaatje en start in mei 2017 in een team van 3 op het Secretariaat van Beekenkamp Plants.

Bedrijfscultuur

“In mijn eerste week merkte ik meteen de Westlandse bedrijfscultuur waar ik naar op zoek was: korte lijntjes, open contact en de oprechte betrokkenheid. Doordat ik op het Secretariaat met zo’n diversiteit aan collega’s te maken had, van teelt- en productiecollega’s tot de directie, leerde ik het bedrijf snel goed kennen. Van de telefoon aannemen, reizen boeken en het verzenden van catalogussen, het Secretariaat is een plek in de organisatie waar je van alle markten thuis moet zijn, onwijs leuk en divers.” aldus Marloes.

Doorgroeien

Aangrenzend aan het Secretariaat zit het kantoor van Customer Service Vegetables. Marloes toonde hier regelmatig interesse en werd langzaamaan betrokken bij diverse werkzaamheden. Ze vertelt enthousiast: “ In eerste instantie ging ik een combinatie functie doen, 2 dagen Customer Service en 3 dagen Secretariaat. In maart 2020 kwam de functie van Customer Service Representative fulltime vrij en besloot ik mijn kans te grijpen en door te groeien!”

Uitdagingen

Op de Customer Service Vegetables, ook wel Binnendienst Groente genoemd, is geen dag hetzelfde en zijn er regelmatig uitdagingen. Over deze uitdagingen gesproken, je moet ervan houden, maar Marloes straalt als zij het er over heeft. “Ik vind het heerlijk om de spin in het web te zijn tussen de klant, verkoop, transport en de teelt. Doordat we met levend product, groenteplanten, werken moeten we constant schakelen. Is het te warm buiten? Dan groeien de planten harder en zijn ze eerder klaar voor de klant. Maar heeft de klant deze ruimte ook al? Ja! Dan een belletje richting transport of er ook een Beekenkamp vrachtwagen beschikbaar is.”

Samen met haar team, 3 mannen en 3 vrouwen, zorgen ze ervoor dat de klant altijd voorop staat. En dit wordt gewaardeerd. Marloes vertelt: “Laatst nog, stonden er ineens kisten met verse spruitjes op het kantoor, geleverd door onze klant omdat hij tevreden was over het seizoen. Dat is toch gaaf! Daar doen we het voor met zijn allen”. Naast het beste voor de klant, is het team van Marloes ook bezig hoe zij processen in het bedrijf kunnen verbeteren. Zo hebben zij ‘papierloos werken’ op de afdeling geïntroduceerd. Voorheen werden er orders van klanten (en dat zijn er nogal wat!) geprint en nagelopen. Dit kon en moest anders vonden zij! Met elkaar heeft het Customer Service team een digitaal archief opgericht met de doelstelling dat er niet meer geprint hoeft te worden. Dit gaat ontzettend goed en daar zijn ze met zijn allen erg trots op.

Geen bedrijf maar familie

“Ik ben onwijs blij om voor een werkgever als Beekenkamp te werken. Ondanks dat we enorm groeien, hangt er een gemoedelijke sfeer en is iedereen goed benaderbaar. Iedere collega is trots op wat hij/zij doet en legt die graag aan je uit. Zo kwam er laatst een Teelt Coördinator speciaal uit de kas, naar mijn bureau, om aan de hand van een tekening een teelt technische vraag te beantwoorden. Dat is toch uniek!” aldus Marloes. “Geen bedrijf maar een familie zeg ik wel eens. Dit kwam maar weer eens tot zijn recht op de Kerstborrel 2022, met collega’s van Deliflor, Verpakkingen, Vegetables en Ornamentals een hapje en een drankje doen. Die sfeer, het is niet te omschrijven, als een echte familie.” Ook de Bingo avond en de Solex tour vanuit de Personeelsvereniging tekenen een glimlach op Marloes haar gezicht. Uitjes met het bedrijf die zij niet had willen missen.

Deel op Social Media

Deel uitmaken van de Beekenkamp familie?

Deel uitmaken van de Beekenkamp familie?