Eric de Boer

  • Chauffeur
  • 6 juli 2022

Eric de Boer is trots op het feit dat Beekenkamp als jonge planten producent 9 eigen vrachtwagens heeft rijden.

Net terug uit Berlijn vertelt Eric met een glimlach op zijn gezicht over het werk als chauffeur bij Beekenkamp: “Ik werk nu 15 jaar bij Beekenkamp, dat lijkt heel lang, maar je zou het eens moeten vergelijken met mijn andere chauffeur collega’s! Er zijn maar 2 chauffeurs die er korter werken dan ik, de rest zit er allemaal al langer. Dat zegt eigenlijk wel genoeg over hoe Beekenkamp als bedrijf is voor zijn medewerkers”.

Eric is 15 jaar geleden begonnen als reserve chauffeur. Na enige tijd kreeg hij zijn eigen vrachtwagen en is hij ook internationale ritten gaan rijden. De werkweek van Eric begint met het laden van groenteplanten op 1 van de locaties van Beekenkamp Plants. De ene dag rijdt hij met een vrachtwagen vol tomatenplanten, de andere dag zijn het koolplanten of slaplanten. Na het laden start hij zijn vrachtwagen en gaat hij op weg. Het is belangrijk om als chauffeur onderweg te zorgen voor de juiste temperatuur in de vrachtwagen. Dit is een grote verantwoordelijkheid want de planten moeten niet alleen op tijd, maar ook van de beste kwaliteit aankomen bij de klant.

Er zijn een hoop regels waar chauffeurs zich aan moeten houden: zo moeten zij na 4,5 uur achtereen rijden een pauze inlassen van 3 kwartier. Dit wordt allemaal bijgehouden via een tachograaf en kan uitgelezen worden als zij staande worden gehouden, als je je niet aan de regels houdt riskeer je een boete.

Eric doet zowel ritten tussen de Beekenkamp- en huurtuinlocaties als internationale ritten. Wist je dat de chauffeurs bij Beekenkamp gemiddeld 130.000 kilometer per jaar rijden? Zo heeft hij er deze week al ritten naar Zwitserland en Berlijn op zitten en gaat hij vandaag de planten omrijden tussen verschillende huurtuinen. “Ik vind de afwisseling in mijn werk ontzettend leuk. Zelfs in Zwitserland word ik al begroet met ‘Môhge Eric!’. De klant is koning en overal waar ik planten aflever overleg ik met de klant hoe we het daar op dat moment het beste kunnen aanpakken”.

Eric is trots om voor Beekenkamp te werken omdat het zekerheid biedt, het is een ijzersterk familiebedrijf met goede arbeidsvoorwaarden. Ook is het voor een jonge planten producent uniek dat zij eigen vrachtwagens in het beheer hebben. “Ik ga iedere dag fluitend naar mijn werk en fluitend naar huis en ik verwacht dit de komende jaren te blijven doen bij Beekenkamp!”, sluit Eric af.

Deel op Social Media

Deel uitmaken van de Beekenkamp familie?

Deel uitmaken van de Beekenkamp familie?